Zenica, 13. 05. 2023. godine; Nakon svečanog otvorenja Centra za islamsko obrazovanje u Matuzićima, direktor Vakufske direkcije Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini hfz. dr. Senaid Zajimović i generalni sekretar Generalnog sekretarijata vakufa Države Kuvajt Naser El-Hamed posjetili su danas Islamski centar u Zenici.

Ova radna posjeta priprema je za svečano otvaranje koje će se održati u septembru ove godine. Domaćin današnjoj delegaciji bio je muftija zenički hafiz prof. dr. Mevludin-ef. Dizdarević.

Islamski centar u Zenici jedan je od projekata koji se u saradnji Vakufske direkcije Islamske zajednice u BiH, Muftijstva zeničkog, Medžlisa IZ Zenica i Generalnog sekretarijata vakufa Države Kuvajt uspješno privodi kraju.

Generalni sekretar Naser El-Hamed izrazio je zadovoljstvo što su radovi na Islamskom centru u završnoj fazi, te istakao da se nada da će Islamski centar svojim sadržajima biti od koristi za stanovnike ovog grada ali i šire zajednice.

Posjeta generalnog sekretara Generalnog sekretarijata vakufa Države Kuvajt realizira se u okviru “Dana vakufa 2023”, tokom koje će prisustvovati svečanom otvaranju nekoliko vakufskih projekata koje pomaže Država Kuvajt.