Danas, 11.11.2020. godine, u prostorijama Muftijstva zeničkog upriličen je prijem i dodjela nagrada za pobjednike i učesnike završnog testa u okviru projekta “Siru usvoji i umru osvoji” koji je Mreža mladih Muftijstva zeničkog realizirala tokom ove godine.

Projekat je započeo u mjesecu januaru, a pravo učešća imali su mladići i djevojke od 18 do 35 godina koji su kroz sedmična predavanja istaknutih zeničkih alima imali priliku da se bolje upoznaju sa životom Božijeg Poslanika Muhammeda a.s. Završno testiranje organizirano je 29. oktobra 2020. godine / 12. rebiul-evvela 1442. h. g.

Današnjem prijemu pored pobjednika, prisustvovali su i svi takmičari koji su pristupili završnom testiranju, te koordinator Mreže mladih Muftijstva Zeničkog Ahmed ef. Hrustić.

Nakon što je poselamio prisutne i zaželio im dobrodošlicu, muftija Dizdarević čestitao je pobjednicima ali i svim učesnicima ističući da je cilj ovog projekta bio da se naši mladi bolje upoznaju sa Poslanikom Muhammedom, a.s., kako bi njegove vrijednosti i osobine ugradili u svoje živote.

Prvo mjesto i odlazak na umru osvojio je Tarik Karač, inače najmlađi učesnik takmičenja, drugo mjesto i novčanu nagradu u iznosu od 500 KM osvojila je Lajla Imamović-Hamzić, a treće mjesto i novčanu nagradu u iznosu od 300 KM osvojio je Alija Muflizović.

Učesnici su pohvalili organizaciju projekta te izrazili nadu i želju da će ovakvih projekata biti još više i u narednom periodu.

H.P.