U petak, 24.06.2022. Delegacija Instituta za učenje arapskog jezika sa Univerziteta ’Ummul Qura , na čelu sa dekanom Instituta prof. dr. Hasanom b. Abd al-Hamid Buharijem posjetila je muftiju zeničkog hfz. prof. dr. Mevludina ef. Dizdarevića.

Delegaciju su činili: Hasan b. Abd al-Hamid Buhari, dekan Instituta za arapski jezik na univerzitetu Ummul- Qura u Mekki i imam Mekkanskog Harema, dr. Abdurahman El Qarni, prodekan Instituta za arapski jezik, dr. Mejmun El-Sulemi, prodekan za kvalitet i napredak instituta za arapski jezik, Muhammed Bahamadi, direktor administracije na institutu za arapski jezik, Halid El Sihli, sekretar dekana instituta za arapski jezik na Univerzitetu ‘Ummul Qura i prof. Haris Hećimović, prevodilac.

Delegacija Instituta boravi u posjeti Bosni i Hercegovini i obrazovnim institucijama Islamske zajednice s ciljem promocije novog programa za učenje arapskog jezika.

Muftija Dizdarević upoznao je dekana Instituta i njegove saradnike sa aktivnostima Muftijstva zeničkog, te je istakao da su ovakvi sastanci korak ka unaprijeđenju odnosa između institucija Islamske zajednice u BiH i institucija Saudijske Arabije.

Ovim putem izražavamo zahvalnost našim gostima na posjeti uz nadu za uspješnim nastavkom saradnje na svim poljima.