U okviru projekta “Upoznaj domovinu, domovinske zemlje i dijasporu” koji se realizuje kroz prijateljske posjete članova Mreže mladih sa područja svih muftijstava, članovi Mreže mladih Tuzlanskog muftijstva će 22. i 23. oktobra 2022. godine boraviti u prijateljskoj posjeti Muftijstvu zeničkom i Mreži mladih Muftijstva zeničkog.

Posjeta Muftijstvu zeničkom započela je svečanim prijemom kod muftije zeničkog hfz. prof. dr. Mevludin ef. Dizdarevića, koji se tom prilikom obratio članovima Mreže mladih, izrazio im dobrodošlicu i upoznao ih sa Muftijstvom zeničkim i najznačajnijim aktivnostima.

Prijemu su prisustvovali koordinatori Tuzlanskog muftijstva hfz. Abdullah ef. Kapo i Samir ef. Krbuljić, Ahmed ef. Hrustić – koordinator Mreže mladih zeničkog muftijstva i Muhamed ef. Bilčević – koordinator Mreže mladih zeničkog medžlisa, te Edin ef. Kavazović – rukovodilac Službe za vjeru i obrazovanje Muftijstva zeničkog.

U nastavku posjete, gosti su druženje sa članovima Mreže mladih Medžlisa Islamske zajednice Zenica nastavili u divanhani medžlisa, a nakon kraćeg obilaska najuže jezgre Grada Zenice, upriličena je posjeta Vrandučkoj tvrđavi. Gosti su se upoznali sa historijatom Vrandučke tvrđave, njenim kontinuitetom i svjedokom bosanske državnosti, a posjetili su i džamiju Sultana Mehmeda Fatiha II kao i tradicionalnu bosansku kuću.

U večernjim satima, nakon posjete Islamskom pedagoškom fakultetu u Zenici, za članove Mreže mladih organizovano je ugodno druženje uz prijateljsku atmosferu i kahvu.