U okviru ramazanskih aktivnosti u petak 14. aprila 2023. godine muftija zenički hafiz prof. dr. Mevludin-ef. Dizdarević posjetio je Medžlis Islamske zajednice Teslić.

Tom prilikom, muftija Dizdarević klanjao je džumu-namaz i održao četvrtu ramazansku hutbu u Centralnoj džamiji u Stenjaku.

Muftija je u hutbi, između ostalog, istakao: “Najvrijedniji ibadet, najvrijednija dobra djela koja se mogu činiti, jesu upravo ovdje na ovom mjestu. Može čovjek biti vjernik svugdje, može čovjek iz Teslića biti musliman i u Zenici i u Tešnju, ali najvrijedniji su oni ibadeti koji se vrše i rade tamo gdje je najteže. Bolje je i ovdje malo, nego negdje puno, jer mi znamo da je ovdje težina veća, da su ovdje izazovi veći i zbog toga ja vama odajem veliko poštovanje i počast.”

Nakon džuma-namaza muftija Dizdarević se u prostorijama Medžlisa susreo sa glavnim imamom Džemail-ef. Hodžićem i predsjednikom Medžlisa Esadom Alagićem, koji su muftiju upoznali o stanju vjerskog života i ramazanskim aktivnostima na području Medžlisa Islamske zajednice Teslić.

Snimak hutbe muftije Dizdarevića možete pogledati na zvaničnom YouTube kanalu Muftijstva zeničkog.