U nedjelju, 26. decembra 2021. godine, poslije podne-namaza, u Hamzibegovoj džamiji u Tešnju, proučena je hafiska dova hafizu Davudu Aldobašiću.

Na početku programa prisutnim se obratio mr. Fuad ef. Omerbašić, glavni imam MIZ Tešanj, a zatim i dr. Jasmin Hadžikadunić, predsjednik Udruženja Bošnjaka „Vrijeme Zeman“ iz Tešnja. Nakon toga su uslijedila učenja ašereta prisutnih hafiza i obraćanje prof. dr. hfz. Mevludin-ef. Dizdarevića, zeničkog muftije.

Kratke sure proučio je novi hafiz Davud Aldobašić a hafisku dovu muhaffiz hfz. Ahmed-ef. Bukvić, imam Hamzibegove džamije u Tešnju.

U svojstvu izaslanika reisu-l-uleme Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini dr. Husein-ef. Kavazovića, prisutnima se obratio i uručio hafisku diplomu i poklon Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, doc. dr. hfz. Mensur-ef. Malkić, direktor Gazi Husrev-begove medrese.

Hafiz Davud, rođen je 11. decembra 2002. godine u Tešnju. Završio je Osnovnu školu „Džemal Bijedić“ u Miljanovcima – Tešanj. Hifz je učio pred muhaffizom hfz. Ahmed-ef. Bukvićem, od 15. februara 2020. godine, a za vrijeme pohađanja nastave u Gazi Husrev-begovoj medresi, naučene stranice preslušavao ga je muhaffiz dr. hfz. Mensur Malkić. Polaganje hifza je trajalo od 13. do 22. oktobra 2021. godine pred hafiskom komisijom u sastavu: hafiz Ismet-ef. Spahić, predsjednik; doc. dr. hafiz Mensur-ef. Malkić, član, hafiz Haso-ef. Popara, član, i hfz. mr. Salih-ef. Halilović, član.