U subotu 06. februara 2021. godine održane su redovne godišnje skupštine medžlisa Islamske zajednice Zavidovići i Maglaj.

Na sjednicama skupština usvojeni su godišnji izvještaji o radu izvršnih odbora medžlisa Islamske zajednice za 2020. godinu sa općim smjernicama za rad u 2021. godini. Također, članovi skupština su dali saglasnost na Izvještaj o materijalno-finansijskom poslovanju za period januar-decembar 2020. godine, završni račun za 2020. godinu i plan prihoda i rashoda za 2021. godinu.

Sjednicama skupština prisustvovao je muftija zenički hfz. dr. Mevludin ef. Dizdarević. U svojim obraćanjima muftija zenički zahvalio se članovima skupština na usvajanju godišnjih izvještaja i saglasnosti na Izvještaj o materijalno-finansijskom poslovanju, te uputio konkretne prijedloge i smjernice za unaprijeđenje rada medžlisa Islamske zajednice.

Također, muftija je između ostaloga, istakao: „Islamska zajednica ima vrlo odgovorno vođstvo, ali isto tako i vrlo odgovorne džematlije koje čuvaju i osnažuju svoju Islamsku zajednicu.  Vaše prisustvo ovim skupštinama je hizmet Islamu i muslimanima ovih prostora.“

U svečanom dijelu sjednica dodijeljena su priznanja najboljim predsjednicima i blagajnicima džematskih odbora za proteklu godinu.

S obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju prisustvovao je reduciran broj članova skupštine uz pridržavanje svih epidemioloških mjera.