U Zenici je danas održan radni sastanak predstavnika Uprave za vjerske poslove Rijaseta Islamske zajednice u BiH i koordinatorica i koordinatora Odjela za brak i porodicu i Mreže mladih medžlisa na području Muftiluka zeničkog.

U ime Uprave, sastanku su prisustvovali šef Odjela za mekteb i mlade dr. Enes ef. Svraka i šefica Odjela za brak i porodicu dr. Safija Malkić, te muftija zenički hfz. dr. Mevludin ef. Dizdarević i rukovodilac Službe za vjerske poslove i obrazovanje Muftijstva zeničkog Edin ef. Kavazović.

Uz koordinatore/ce Mreže mladih i Odjela za brak i porodicu, također su bili prisutni i glavni imami medžlisa IZ Muftijstva zeničkog.

Muftija zenički hfz. dr. Mevludin ef. Dizdarević iskazao je ovom prilikom podršku radu koordinatora i koordinatorica, te naglasio da se zajedničkim naporima na terenu može napraviti značajan iskorak.

Ističući da Odjel za brak i porodicu i Mreža mladih rade u određenoj sintezi i prirodno se nadovezuju, dr. Enes ef. Svraka naglasio je važnost saradnje ova dva odjela na terenu.

Šefica Odjela za brak i porodicu dr. Safija Malkić pohvalila je rad koordinatorica sa područja Muftijstva zeničkog, ističući dobru saradnju i veliki broj realiziranih projekata.

U drugom dijelu sastanka koordinatori i koordinatorice Mreže mladih i Odjela za brak i porodicu prezentirali su rezultate dosadašnjeg rada, te razgovarali o konkretnim situacijama na terenu i planovima za dalje djelovanje.

U okviru posjete predstavnika Uprave za vjerske poslove Rijaseta organiziran je i sastanak sa muftijom Dizdarevićem i njegovim saradnicima u prostorijama Muftijstva.