U petak 23. aprila 2021. godine muftija zenički hfz. dr. Mevludin ef. Dizdarević, u pratnji glavnog imama medžlisa Islamske zajednice Doboj Ibrahima ef. Halilovića, i pomoćnika glavnog imama Bajre ef. Džafića posjetio je vlasnike firme autocentar Ganjgo u Matuzićima.

Tom prilikom vlasnici firmi Izudin i Hajrudin Ganjgo zahvalili su se muftiji Dizdareviću na posjeti, te ga upoznali sa osnovnim podacima o djelatnostima svojih firmi.

Muftija zenički zahvalio se braći Ganjgo na doprinosu aktivnostima i projektima Islamske zajednice, čestitao na poslovnim uspjesima, te zaželio uspjeh i u budućem radu.

Poduzetnička familija Ganjgo, rodom iz Mrkotića u općini Tešanj, 1997. godine registuju firmu Ganjgo petrol d.o.o. Matuzići, Doboj-Jug, sa osnovnom djelatnošću trgovina naftom i naftnim derivatima. Ostvaruju svoj poslovni cilj i ukazuje se potreba za proširenjem djelatosti. 2004. godine registruju firmu Autocentar Ganjgo d.o.o. Matuzići, gdje se vežu za „jako“ ime u automobilskoj industriji – HYUNDAI. Registracijom firme Ganjgo Line d.o.o. 2007. godine zaokružuje se ponuda. Osnovna djelatnost je tehnički pregled svih vrsta vozila i prodaja rezervnih dijelova za teretna vozila.