U ponedjeljak, 17. aprila 2023. godine, muftija zenički hfz. dr. Mevludin-ef. Dizdarević posjetio je premijerku Zeničko-dobojskog kantona Amru Mehmedić.

Na sastanku, kojem su prisustvovali ministrica za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Draženka Subašić, rukovodilac Službe za vjerske poslove i obrazovanje u Muftijstvu zeničkom Edin Kavazović i predsjednik IO Medžlisa Islamske zajednice Zenica Besim Begić razgovaralo se o mogućnostima saradnje u realiziranju projekata od obostranog interesa.

Muftija Dizdarević zahvalio se premijerki na prijemu, te je prezentirao najvažnije projekte koje Muftijstvo zeničko planira realizirati u narednom periodu, ističući završetak projekta izgradnje Islamskog centra u Zenici.

Premijerka Mehmedić se zahvalila na posjeti, naglasivši važnost Islamskog centra, koji će otvoriti svoja vrata za građane, posebno što će dio kompleksa biti namijenjen djeci, a biblioteka će služiti svima.

Ministrica za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Draženka Subašić pohvalila je napore Muftijstva zeničkog na ovom projektu, naglasivši da je veoma važno što će objekat biti u funkciji potreba mladih.