U ponedjeljak 02. 09. 2019. godine muftija zenički hfz. dr. Mevludin ef. Dizdarević posjetio je Medžlis IZ Tešanj i Općinu Tešanj gdje se susreo sa glavnim imamom mr. Fuad ef. Omerbašićem, predsjednikom medžlisa gosp. Zehrudinom Kruškom, te  načelnikom Općine gosp. Suadom Huskićem.

Povod muftijine posjete Tešnju bile su razorne poplave koje su pogodile ovo područje u petak 23. augusta 2019. godine u večernjim satima, u kojima je poplavljeno oko 220 domaćinstava i privrednih objekata na području Jelah-Piljužići, a štete se procjenjuju na nekoliko miliona maraka.

Nakon sastanka u prostorijama Općine Tešanj, muftija je zajedno sa glavnim imamom i načelnikom obišao poplavljena područja i tom prilikom posjetio privrednika Smaju Ganjgo vlasnika preduzeća „Agro Ganjgo“ koje je oštećeno poplavama kao i Hamzaliju ef. Lekića, imama u penziji čija je porodična kuća također bila poplavljena.

Muftija Dizdarević iskazao je svoju solidarnost sa ljudima čija su imanja pogođena poplavama, te istakao da je Islamska zajednica u BiH već pružila određenu pomoć u vidu prehrambenih paketa, kao i da će, u skladu sa svojim mogućnostima,  u narednom periodu pomoći u normalizaciji života na ovom području.