U petak, 27. oktobra 2023. godine, u prostorijama Medžlisa Islamske zajednice Maglaj, muftija zenički hafiz prof. dr. Mevludin-ef. Dizdarević uručio je mr. Nevres-ef. Hodžiću dekret reisu-l-uleme o ponovnom imenovanju na mjesto glavnog imama Medžlisa IZ Maglaj.

Svečanosti dodjele dekreta, pored muftije Dizdarevića i glavnog imama Hodžića prisustvovali su rukovodilac Službe za vjerske poslove i obrazovanje Muftijstva zeničkog Edin-ef. Kavazović, predsjednik medžlisa gosp. Reuf Husejnović, te kolegij Medžlisa IZ Maglaj.

Nakon prihvatanja dekreta, glavni imam mr. Nevres-ef. Hodžić, kazao je da je ovo za njega velika čast, te se zahvalio na ukazanom povjerenju.

U nastavku su glavni imam i predsjednik Medžlisa upoznali muftiju zeničkog o stanju vjerskog života i aktivnostima na području Medžlisa Islamske zajednice Maglaj.

Muftija zenički je zatim u pratnji glavnog imama mr. Nevres-ef. Hodžića i rukovodioca Službe u Muftijstvu Edin-ef. Kavazovića posjetio džemat Misurići gdje je muftija održao hutbu i predvodio džumu-namaz.