Zenica, 01. novembar 2023. godine; U okviru redovnih aktivnosti danas je muftija zenički hafiz prof. dr. Mevludin-ef. Dizdarević u svom Uredu u Zenici primio dr. Derara Jaradat i gosp. Jasmina Ahmića.

Dr. Derar Jaradat je Palestinac, porijeklom iz Hebrona (Halil). Završio je medicinski fakultet u Regensburgu, u Njemačkoj. Radi kao transplatacioni hirurg na Univerzitetskom kliničkom centru u Grazu u Austriji.

Gosp. Jasmin Ahmić studije je započeo u Zenici, a finalizirao na Tehničkom Univerzitetu u Graz-u, Fakultet za Mašinstvo. Trenutno radi kao projektni menadžer u automobilskom Internacionalnom koncernu, i honorarno predaje na Fakultetu za primijenjenu znanost u Grazu.

Prijem je realiziran u okviru aktivnosti ”Kahva sa muftijom”, kojoj je cilj savjetovanje, konsultacije, razgovor i razmjena mišljenja o važnim pitanjima za Islamsku zajednicu, muslimane i društvo uopće, sa eminentnim ljudima iz vjerskog, obrazovnog, kulturnog, političkog, privrednog i društvenog miljea Zenice i Muftiluka zeničkog.