Zenica 03.8.2022. godine. U okviru Vjersko-kulturne manifestacije ”Lastavica 2022.” sinoć je u Zenici, u ljetnoj bašti ugostiteljskog objekta ”Stara čaršija” promovirana knjiga “Tesavvuf i društveni kontekst“, autora prof. dr. Sedada Dizdarevića.

O knjizi “Tesavvuf i društveni kontekst “ govorili su muftija zenički hfz. prof. dr. Mevludin-ef. Dizdarević, dr. Mubina Moker i prof. dr. Sedad Dizdarević, autor.

“Ovo štivo je zaista štivo koje će vam pomoći da razumijete, pa čak ako hoćete i da zavolite, jednu zaista kolosalnu, intelektualnu, duhovnu i umjetničku tradiciju. Stoga rekao bih bez imalo pretencioznosti, da ko god želi da u budućnosti otvori usta o sufizmu, da uzme sebi za pravo da progovara o jednoj takvoj intelektualnoj tradiciji, da uzme pravo da donosi pozitivne ili negativne ocjene o sufizmu, jedno od obavezujućih štiva je svakako štivo prof. Sedada Dizdarevića.”, kazao je muftija zenički, hfz. prof. dr. Mevludin ef. Dizdarević.

Promociju je moderirao mr. Jakub-ef. Salkica, glavni imam Medžlisa IZ Zenica, a učenjem ilahija i kasida prisutne je počastio hfz. Jahja Imamović.