U četvrtak, 01. februara 2024. godine, u Muftijstvu zeničkom upriličena je dodjela stipendija, koje je obezbijedila fondacija „Ljiljan“ Islamske zajednice Bošnjaka Sjeverne Amerike (IZBSA) za studente sa područja Muftiluka zeničkog koji studiraju na različitim univerzitetima u BiH.

Muftija zenički hafiz prof. dr. Mevludin-ef. Dizdarević organizirao je prijem za muftiju IZBSA dr. Sabahudin-ef. Ćemana, a potom su se obratili studentima prigodnim riječima. 

Obraćajući se studentima muftija Dizdarević istakao je važnost stjecanja znanja, te iskazao zahvalnost Islamskoj zajednici Bošnjaka Sjeverne Amerike koja u kontinuitetu pomaže naše studente.

Muftija Ćeman zahvalio se muftiji Dizdareviću na gostoprimstvu i podršci u realizaciji ovog projekta, istakavši da stipendiranje nije samo finansijska pomoć nego i priznanje za trud i napor koji naši studenti ulažu za svoj i društveni boljitak.

Govoreći o radu Fondacije „Ljiljan“, muftija Ćeman je istakao da je ona osnovana 2016. godine s ciljem da se pomogne studentima u Bosni i Hercegovini kako bi bili uspješni i doprinosili svojoj državi.

Prisutnim studentima i studenticama uručeno je 18 stipendija u iznosu od 900 KM, te im je upućen poziv da se aktivno uključe u rad Mreže mladih Islamske zajednice u BiH.