U subotu 19. februara 2022. godine održane su redovne godišnje skupštine medžlisa Islamske zajednice Tešanj i Teslić.

Sjednicama skupština, pored članova skupštine, prisustvovao je muftija zenički hfz. dr. Mevludin-ef. Dizdarević, glavni imam Medžlisa IZ Tešanj mr. Fuad-ef. Omerbašić, glavni imam Medžlisa IZ Teslić Džamail-ef. Hodžić, predsjednici medžlisa, kao i rukovodilac Službe za administrativno-pravne i ekonomske poslove Muftijstva zeničkog Adnan Husić.

U svom obraćanju muftija zenički hfz. dr. Mevludin-ef. Dizdarević se najprije zahvalio članovima skupština na njihovom angažmanu, naglašavajući važnost rada skupštine u ukupnom institucionalnom djelovanju Islamske zajednice. 

Muftija je, između ostalog, istakao da Islamska zajednica danas doživljava svoju renesansu, te da mi kao narod trebamo više optimizma, više patriotizma i više lojalnosti Islamskoj zajednici.

Muftija je, također, pohvalio prezentirane izvještaje ali i rad rukovodstva medžlisa na čelu sa glavnim imamima i predsjednicima, te čestitao svima na ostvarenim rezultatima u protekloj 2021. godini.

Na sjednicama skupština usvojeni su godišnji izvještaji o radu izvršnih odbora medžlisa Islamske zajednice za 2021. godinu sa općim smjernicama za rad u 2022. godini.

Također, članovi skupština su dali saglasnost na Izvještaj o materijalno-finansijskom poslovanju za period januar-decembar 2021. godine, završni račun za 2021. godinu i plan prihoda i rashoda za 2022. godinu.

U svečanom dijelu sjednica dodijeljena su priznanja najboljim predsjednicima i blagajnicima džematskih odbora za proteklu godinu, kao i najboljim muallimima u mektebskoj 2020/2021. godini.