U subotu 12. februara 2022. godine održane su redovne godišnje skupštine medžlisa Islamske zajednice Doboj i Maglaj.

Sjednicama skupština, pored članova skupštine, prisustvovao je muftija zenički hfz. dr. Mevludin-ef. Dizdarević, glavni imam Medžlisa IZ Doboj Ibrahim-ef. Halilović, glavni imam Medžlisa IZ Maglaj mr. Nevres-ef. Hodžić, predsjednici medžlisa, kao i rukovodilac Službe za administrativno-pravne i ekonomske poslove Muftijstva zeničkog Adnan Husić.

U svom obraćanju muftija zenički hfz. dr. Mevludin-ef. Dizdarević se najprije zahvalio članovima skupština na njihovom angažmanu, naglašavajući važnost rada skupštine u ukupnom institucionalnom djelovanju Islamske zajednice. S tim u vezi, Muftija Dizdarević je napomenuo da se ove godine obilježava 140. godina postojanja i institucionalnog djelovanja Islamske zajednice u BiH. U ovom periodu, kako je naglasio Muftija zenički, Zajednica je prošla kroz različite faze i događaje, te je uprkos svim iskušenjima preživjela i pri tome još dodatno se osnažila i etablirala, postajući tako vremenom kičma bošnjačkog naroda.

Muftija je, također, pohvalio prezentirane izvještaje ali i rad rukovodstva medžlisa na čelu sa glavnim imamima i predsjednicima, te čestitao svima na ostvarenim rezultatima u protekloj 2021. godini.

Na sjednicama skupština usvojeni su godišnji izvještaji o radu izvršnih odbora medžlisa Islamske zajednice za 2021. godinu sa općim smjernicama za rad u 2022. godini.

Također, članovi skupština su dali saglasnost na Izvještaj o materijalno-finansijskom poslovanju za period januar-decembar 2021. godine, završni račun za 2021. godinu i plan prihoda i rashoda za 2022. godinu.

U svečanom dijelu sjednica dodijeljena su priznanja najboljim predsjednicima i blagajnicima džematskih odbora za proteklu godinu, kao i najboljim muallimima u mektebskoj 2020/2021. godini.