Jučer, 25. 09. 2020. godine, u novoizgrađenoj džamiji u Stipovićima, Medžlis IZ Zavidovići obavljena prva džuma.

Prvu džumu predvodio je muftija zenički hfz. dr. Mevludin ef. Dizdarević, koji se na početku zahvalio svima koji su pomogli izgradnju ove džamije posebno donatorima iz Kuvajta, uz dovu Uzvišenom Allahu da džamije budu svjedokom za nas na Sudnjemu danu a ne svjedokom protiv nas.

Muftija je u svojoj hutbi istakao: „Allahove kuće ne stoje na zemlji, ne stoje na kamenu, one stoje na takvaluku, na pobožnosti, na iskrenoj vjeri naših muslimana. To je ono što je temelj ove džamije i svake druge džamije u Bosni i Hercegovini.“

Pored muftije bili su prisutni i direktor Vakufske direkcije Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini hfz. dr. Senaid Zajimović kao i glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Zavidovići Izet ef. Čamdžić.

Džamija u Stipovićima dio je kompleksa islamskog centra koje pripada džematu Donji Gostović, a čija je izgradnja počela prije nešto više od godinu dana. Izgradnja centra po planiranom projektu je u većoj mjeri završena, a preostali su još radovi na pratećim objektima koji su u završnoj fazi.

U prilogu snimak hutbe koju je jučer u Stipovićima održao muftija zenički (VIDEO)