U subotu 13. februara 2021. godine održane su redovne godišnje skupštine medžlisa Islamske zajednice Žepče i Doboj.

Na sjednicama skupština usvojeni su godišnji izvještaji o radu izvršnih odbora medžlisa Islamske zajednice za 2020. godinu sa općim smjernicama za rad u 2021. godini. Također, članovi skupština su dali saglasnost na Izvještaj o materijalno-finansijskom poslovanju za period januar-decembar 2020. godine, završni račun za 2020. godinu i plan prihoda i rashoda za 2021. godinu.

Sjednicama skupština prisustvovao je muftija zenički hfz. dr. Mevludin ef. Dizdarević. U svojim obraćanjima muftija zenički zahvalio se članovima skupština na usvajanju godišnjih izvještaja i saglasnosti na Izvještaj o materijalno-finansijskom poslovanju, te uputio konkretne prijedloge i smjernice za unaprijeđenje rada medžlisa Islamske zajednice.

U svečanom dijelu sjednica dodijeljena su priznanja najboljim predsjednicima i blagajnicima džematskih odbora za proteklu godinu.

Muftija zenički je u znak pažnje i zahvalnosti za angažman dosadašnjem glavnom imamu Medžlisa IZ Doboj mr. Bajri ef. Džafiću uručio prigodan poklon, a novoimenovanom glavnom imamu Ibrahim ef. Haliloviću predao je dekret o postavljenju na dužnost.

Također, na sjednici Skupštine Medžlisa IZ Žepče, dodijeljena je Vakufnama Asocijaciji za kulturu, obrazovanje i sport – AKOS kao potvrda uvakufljenja objekta mesdžida i zemljišta površine 500 m2 u naselju Begov Han, općina Žepče.

Vakufnamu predsjedniku AKOS-a Asimu Smajloviću uručio je mutija zenički hfz. dr. Mevludin ef. Dizdarević.

S obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju prisustvovao je reduciran broj članova skupštine uz pridržavanje svih epidemioloških mjera.